Лідер партії "За майбутнє" Ігор Палиця вважає, що відмова деяких міст виконувати нові карантинні обмеження – це не бунт, а результат повністю проваленої комунікації уряду з регіонами.

Читайте також: "Беруть хабарі 10 років поспіль": Ігор Палиця повідомив, що уряд Шмигаля залишив "старі схеми ДАБІ" (відео)

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Реакція деяких міст на нові карантинні обмеження – це не бунт. Це результат повністю проваленої комунікації з регіонами. Це невміння засвоювати попередні уроки. Місцеве самоврядування не підпорядковується прямо уряду. Для цього Кабмін має ОДА та РДА. У демократичній країні реальне місцеве самоврядування – це запорука успішного розвитку регіону, а не придаток центральної виконавчої влади. Показово, що в даній ситуації Шмигаль вирішив провести нараду з мерами лише по факту нового конфлікту. Тобто, заздалегідь, щоб унеможливити подібну проблему, цього не можна було зробити? На жаль, подібний стиль комунікації зайвий раз доводить, що в уряді абсолютно відсутнє стратегічне державницьке мислення", - написав народний депутат. 

Читайте також: Нардеп із Луцька висловив свою думку стосовно асоціації з ЄС (відео)

Палиця також додав, що завершення реформи децентралізації дозволить Україні вийти з коронавірусної кризи. "Так, адаптивний карантин потрібен і має бути. Безумовно. Це логічно зумовлюється різною статистикою захворюваності. Але все це повинно відбуватися в умовах нормальної партнерської комунікації. Саме міська влада несе на собі практично весь тягар боротьби з коронавірусом та його наслідками. Перш за все, економічними та соціальними. Адже все фінансове навантаження лягло на місцеві бюджети. Тому наша команда активно обстоює децентралізацію, яка полягатиме не лише у перерозподілі економічних повноважень, а й у зміні самого ставлення до місцевого самоврядування", – підсумував лідер партії "За майбутнє". 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook