Лідер "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук буде балотуватися у президенти. Про це повідомляє LIGA.net, посилаючись на власні джерела.

Читайте також: Зеленський обігнав Порошенка в президентському рейтингу

Вакарчук заявить про рішення брати участь у президентських виборах наприкінці року, пише сайт.

"Це буде порівнянно з відкриванням шампанського: гамірно та несподівано", – передрікає знайомий із ним політик.

Вакарчук вирішив балотуватися на президентських виборах, але дату оголошення цього зберігають у таємниці. У вересні відбулася закрита зустріч із послами Великої сімки та Євросоюзу, де лідер "ОЕ" нібито пообіцяв дипломатам піти на вибори. Цю інформацію підтвердили кілька знайомих із музикантом нардепів і одне джерело поза парламентом, повідомляє ЗМІ.

"Кілька співрозмовників кажуть, що Вакарчук повернеться в політику з видавленими із влади реформаторами. Фінансова підтримка надійде щонайменше з 3 джерел. Одним із них може стати друг Вакарчука, президент інвестиційного фонду Dragon Capital Томаш Фіала. Хоча сам Вакарчук неодноразово заявляв, що він самостійний і не потребує спонсорства", – сказано у матеріалі.

Читайте також: "Настане день" – патріотичне звернення Вакарчука зворушило кожного українця

Можливим соратником Вакарчука у політиці також називають колишнього міністра Мінекономрозвитку Айвараса Абромавічуса, що зі скандалом пішов із уряду .

За інформацією видання, співак також веде активні переговори з демократичним табором. Одне з найближчих йому – об'єднання "Самопоміч". Як свідчать джерела, Вакарчук і мер Львова Андрій Садовий найзрозуміліші одне одному гравці у демократичному таборі. Союзу з Анатолієм Гриценком у найближчому майбутньому не передбачається.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter