За словами відомого політолога Андрія Вігірінського, українці настільки змучились від корупції у вищій владі України, що готові обрати нові обличчя, зокрема, співака Святослава Вакарчука, або шоумена Володимира Зеленського. І ніхто не аналізує, чи зможуть вони стати не просто очільником держави, а дипломатом, економістом, управлінцем. При цьому Вігірінський не впевнений, чи насправді Вакарчук буде борати участь у президентських виборах.  

Читайте також: Зеленський викликав захват мережі новим роликом про вибори (відео)

"Вакарчука нам нав’язували тривалий період часу вкиданням конспірологічної інформації, що він готується бути президентом, взяв паузу в творчості або на концерті оголосить про балотування в президенти. Від самого Вакарчука ще немає ініціатив про участь у виборах, а нам вкидають інформацію – що він нормальна освічена людина. Фізик-ядерщик. Не заплямований політикою. Гарно співає і говорить. Хоче бути президентом – чому б і ні?", – говорить Вігірінський, передає "24 канал".

Хоча, на його думку, швидше за все, участі в президентських виборах Вакарчук не братиме. На відміну від Зеленського, в якого вже є штаб.

"Зеленський в українському шоубізі – найбільш пізнаваний. Його аудиторія ширша від Вакарчука. І вся його творчість пов’язана з політичними жартами, грубими і прямими. Вдало був показаний серіал. Зеленський піде на вибори президента", – говорить Андрій Вігірінський.

Читайте також: Зеленський перемагає усіх опонентів у другому турі

Водночас експерт наголошує: в управлінні державою успіх залежить від уміння організувати процес, делегувати повноваження менеджерам і самої команди.

"Ми не знаємо здібностей Вакарчука, Зеленського чи ще когось не з політики. Наскільки вони договороспроможні? На посту президента треба не казати, що в шість разів знизиш тарифи на газ. А треба пояснити, як це зробити, враховуючи інтереси і зобов’язання, які країна взяла перед МВФ, ЄС, "Нафтогазу", лобі нафтогазовидобувних компаній і фактор Росії. Знають вони, що треба ухвалювати непопулярні рішення, які вплинуть на рейтинги?" – зауважує Вігірінський.

Тому, підкреслює політолог, запит українців не стільки на нові обличчя, скільки на людей, які працюватимуть за правилами. Тобто тих, хто хоче платити податки, не давати хабарів, переходити вулицю на зелене світло. І нові обличчя повинні змусити всіх жити за правилами. Інакше нічого не зміниться.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter