Стрибки валюти після ухвалення Верховною Радою законопроекту про воєнний стан на території десяти областей України серед населення з’явився неприхований ажіотаж: люди купують та продають долари, і виявляється не дарма – за добу вартість американської валюти змінювалась кілька разів.

Читайте також: Воєнний стан в Україні: що буде з курсом гривні

Про це йдеться у відео-сюжеті ТРК Аверс.

Захоплення українських кораблів, засідання РНБО, екстренна сесія Верховної Ради − в результаті воєнний стан на території десяти областей. Буквально за добу українців охопила паніка від подій, які сталися не так вже й не сподівано. Як наслідок шок та сплеск емоцій, довжелезні черги біля пунктів обміну валюти. 

Поки у Верховній Раді вирішували вводити чи не вводити воєнний стан, у Луцьку "скаче" долар. Ще у понеділок курс долару був 29.20, а у вівторок 28.70. З чим це пов'язано, адже Луцьк не входить до територій в яких ввели воєнний стан.

Ще з понеділка лучани дивувались лише від погляду на табло обмінників валют. Цифри 29 гривень та 20 копійок за покупку одного долара − не може не лякати. Люди масово обмінюють валюту. Валютники стверджують − причина очевидна, нестабільна ситуація в країні. 

Люди дійсно панічно скуповують валюту. Мовляв, живеш і не знаєш, що буде далі. Ця ситуація провокує численні запитання, як наслідок, ріст цін та стрибки валюти. 

Зі слів фахівців, такі коливання створені штучно недарма. Але не варто забувати той факт, що за умов воєнного стану на теритої нашої держави є чималий ризик отримання кредитів від МВФ. Окрім цього потрібно зважати на мільярдні борги, які не зрозуміло з яких коштів все ж потрібно віддавати. 

Попри, то зтостання, то спад ціни на долар майже всі обмінники до 15 години дня міста були зачиненні, тож очікуємо нових цифр. Лише на єдиному табло обмінника можна було побачити зміни курсу. Тепре за купівлю американського долара необхідно віддати 28.50. Тобто на 70 копійок дешевше, ніж в понеділок. 

Читайте також: Який курс долара чекає на українців у 2019 році: у Раді озвучили цифри


Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter