У Тернопільській області вандали розклали багаття з дерев'яної церкви, щоб посмажити шашлики. Палили вандали храм, якому 250 років.

Читайте також: Вандали у Володимирі-Волинському перекинули кожну лавку у парку (відео)

Отець Михайло, після того як знайшов посеред лісу обвуглені частини храму, в поліцію не звертався. Оскільки раніше церковне майно крали, але злодіїв так і не знайшли. Більш сподівається на суд Божий. Згадує, як закінчилася спроба обікрасти церкву 15-ть років тому, пише Сегодня.

"Його зловили...А через три місяці він удома один повісився. Я думаю, що Божий суд наздожене кожну людину, яка причетна до справи святотацтва, зневаги до того, що присвячене Богові", – говорить Михайло Найко, настоятель Свято-Преображенської церкв.

Територія Чернечої гори, де туристи спалили частину храму, відноситься до Національного заповідника "Замки Тернопілля". Тут навіть багаття можна розводити. Щоб впильнувати зловити вандалів, тут хочуть встановити камери спостереження.

Читайте також: Дітлахи намагалися зіпсувати новенький стадіон на Вересневому (відео)

Врятувати унікальний дерев'яний храм ще можна. Розібрану церкву потрібно просто заново скласти і замінити знищені елементи. Але для порятунку церкви потрібен мільйон гривень і де його взяти, священик не знає.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter