Константинополь обклав податком недавно створену Православну церкву України (ПЦУ). Про це розповів керуючий справами Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) митрополит Бориспільський і Броварський Антоній в інтерв'ю телеканалу NewsOne, пише "Страна".

Читайте також: Філарет назвав 3 причини, чому ПЦУ не має автокефалії, і звинуватив Порошенка в брехні

За словами священика, податок для ПЦУ був введений після того, як Вселенський патріарх Варфоломій спробував з'ясувати чи має намір президент України Володимир Зеленський виконати обіцянки свого попередника Петра Порошенка і передати Константинополю місцеві українські святині. Однак Зеленський відмовився від зустрічі з Варфоломієм і Константинополь "виставив Епіфанію Рахунок".

Згідно з вимогами Вселенського патріархату, кожна парафія ПЦУ зобов'язана виплачувати Константинополю десятину в розмірі від 4 000 до 20 000 євро. За словами Антонія, саме це викликало обурення почесного патріарха Філарета, який, вийшовши з нової церкви спровокував в українському православ'ї черговий розкол.

Читайте також: Церковні баталії: Філарет заявив, що Порошенко підписав таємні угоди із Вселенським патріархом (відео)

"Вони підрахували скільки є парафій при об'єднанні Автокефальної церкви і Київського патріархату і обклали кожен прихід податком. Найменша сума – 4 000 євро – це з кожної сільської парафії – і найбільша – 20 000 євро. І передали рахунок Епіфанію. Після цього як раз Філарет і підняв бучу", – говорить митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook