У Польщі назвали підрив польського туристичного автобуса у Львівській області "черговим антипольським інцидентом на території України".

Читайте також: Новий прем'єр міністр Польщі відразу заговорив про «геноцид на Волині» та «українських біженців»

Відповідну заяву оприлюднило МЗС Польщі, пише Gazeta.ua.

"Міністерство закордонних справ Республіки Польща підтверджує, щов ніч на 10 грудня цього року у Львові пошкоджено польський автобус внаслідок підриву вибухівки, і з занепокоєнням відзначає черговий антипольський інцидент на території України", – ідеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що автобусом їхали 23 громадянина Польщі. Серед них - місцеві чиновники. На момент інциденту людей в автобусі не було.

"Влада України з'ясовує обставини інциденту. Місцева міліція та прокурори здійснюють слідчу діяльність. Організатор поїздки вжив заходів для повернення учасників поїздки до країни. Вони повертаються до Польщі у компанії консула у Львові", – додали у МЗС.

 Нагадаємо, що 10 грудня на стоянці готелю "Панська гора" біля Львова біля автобуса з польською реєстрацією пролунав вибух. Пошкоджено зовнішню обшивку та бокове скло. Міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав вибух провокацією і засудив її виконавців.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook