Комунальному підприємству "Луцькі ринки" надали в постійне користування ділянку для обслуговування ринку "Завокзальний" на вулиці Карпенка-Карого, 1.

Читайте також: У Луцьку розірвали договір з облспоживспілкою

Про це йшлося 5 червня під час засідання 42-ї сесії міської ради, пише Інформаційне агенство "Волинські новини".

Від так, через те, що керівництво облспоживспілки порушувало умови договору оренди землі та здійснювало чимало інших порушень, із Волинською обласною спілкою споживчих товариств розірвали договір оренди земельної ділянки для обслуговування ринку "Завокзальний".

На розгляд депутатів був винесений проект рішення про надання КП "Луцькі ринки" в постійне користування земельної ділянки для обслуговування ринку "Завокзальний" на вулиці Карпенка-Карого, 1.

Радник міського голови Ігор Поліщук розповів, що завтра, 6 червня буде засідання виконавчого комітету, на якому будуть встановлені тарифи оренди торгових місць, які будуть нижчими, ніж в облспоживспілки, лише після цього з підприємцями будуть укладатися договори. Зі слів Ігоря Поліщука, площа торгових площ складає лише 25%, що не є припустимим.

Читайте також: У Луцьку значно знизиться вартість обслуговування для підприємців на ринках

"Навіть ті рішення, які були прийняті на попередній сесії, – це величезний крок вперед. І дуже багато людей, коли з облспоживспілкою не продовжили оренду лівої частини "Центрального ринку", казали, що в підприємства "Луцькі ринки" нічого не вийде, однак вже невдовзі з підприємцями будуть укладені договори. Нам не потрібно втрачати час, а наповнювати бюджет. Всі ми знаємо, які ресурси має Горгут (Володимир Горгут – перший заступник керівника Волинської облспоживспілки, – ВН), але якщо ми затягнемо це рішення, то втратимо можливість наповнити міський бюджет", – наголосив Поліщук.

Начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала підтвердив, що ділянка зареєстрована в реєстрі прав як комунальна власність Луцької міської ради. Тож розпоряджатися нею може сесія. На його думку, саме передача цілої ділянки змусить облспоживспілку звертатися з проханням про поділ ділянки, аби отримати землю під майном.

Депутат Євгеній Ткачук звернув увагу, що після передання ринку "Центральний" КП "Луцькі ринки" бюджет міста отримає чималі кошти, які можна буде використати на благо лучан. Також він зазначив, що підприємців з ринку виганяти ніхто не буде.

Зрештою, депутати підтримали ідею передачі землі під "Завокзальним" для "Луцьких ринків" – за проголосували 33 обранці громади.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter