На Київщині 10 серпня знайшли мертвою 12-річну Софію Недобой, яка днем раніше зникла у місті Яготин, а також затримали 15-річного підозрюваного в її вбивстві.

Читайте також: Дружина розчленувала тіло: в Росії помер знаменитий репер з України

Як написала пресслужба поліції Київської області на своїй сторінці у Facebook, після повідомлення про зникнення дівчинки було розпочато масштабні пошуки.

Під час проведення заходів поліцейські максимально відновили перебіг подій вечора, коли зникла дитина, опитали коло родичів, знайомих, однокласників, друзів та всіх тих, з ким вона спілкувалась напередодні.

Зокрема, правоохоронці встановили 15-річного місцевого жителя, товариша дівчинки, який зізнався, де залишив бездиханне тіло зниклої. Хлопця затримали в порядку ст. 208 КПК України. Загиблу із синцями на шиї знайшли біля водойми.

Департамент карного розшуку показав фото підозрюваного.

Глава ГУНП в Київській області Андрій Нєбитов розповів, що вбивству Недобой передував конфлікт на ґрунті сексуальних домагань із боку підозрюваного.

Читайте також: Український заробітчанин трагічно загинув у Польщі

"Хлопець спочатку вигадував історії, намагався переконати поліцейських, що дівчина вночі поїхала на маршрутці в інше місто, але згодом показав, де залишив бездиханне тіло. Конфлікт стався на ґрунті сексуальних домагань із боку хлопця, він, отримавши відмову, задушив дівчинку її ж ременем", – пояснив глава поліції Київщини.

Водночас, за даними джерела OBOZREVATEL, попередньо, хлопець не ґвалтував дівчинку.

За фактом відкрито кримінальне провадження за п. 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі. Працівники поліції встановлять причини трагедії.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook