І причина зовсім не у вихованні. Кожне покоління звинувачує подальше в розбещеності: "Ми такими не були, ми були скромніші".

Читайте також: Вчені розповіли, які хвороби лікує секс

Та все зовсім не так. Молодих та ранніх вистачало завжди. І поки одні сиділи за підручниками і грали з ляльками, інші вже щосили крутили романи. У всьому звинувачували виховання, погану компанію, а тепер ще й інтернет. Однак це далеко не головна причина, пише Gazeta.ua.

Вчені зробили сенсаційне відкриття. Виявляється, вік, в якому людина втратить невинність, відомий вже з народження, бо він прописаний в її генах. Існують якісь генетичні фактори, які впливають на час сексуального дозрівання людини, на вік її першого сексу, навіть на вік перших пологів і кількість дітей.

До такого відкриття вчені дійшли, проаналізувавши ДНК понад 120 тисяч чоловіків і жінок віком від 40 до 69 років. У підсумку вони виявили 38 варіантів генів, які пов'язані з віком, коли людина отримує свій перший сексуальний досвід. Ці ж гени пов'язані з розвитком мозку і нервових зв'язків.

Читайте також: Які чоловіки найбільше подобаються жінкам

Так, наприклад, один з генів, який завчасно схиляє свого власника до першого сексу, а до того ж обіцяє йому багатодітність, також впливає на схильність людини до підвищеного ризику. Загалом, живе така людина за принципом "страху немає, один запал".

Втім, вчені не заперечують: соціальні і культурні фактори також впливають на час першого сексу. Згадати хоча б ранні шлюби в східних країнах.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter