Дослідження, проведені вченими, підтверджують, що прийом вітамінних добавок здатний привести до зменшення проблем з очима.

Читайте також: ТОП-10 правил здорового харчування

Кращі вітаміни для здоров’я очей назвало видання Marie Claire.

Вітамін А це надзвичайно важливий вітамін для здоров’я очей. Як відомо, він входить до складу зорового пігменту сітківки ока – родопсину. Завдяки йому ми можемо бачити в темряві або при тьмяному освітленні. Дефіцит вітаміну А призводить до сухості очної поверхні і зниження гостроти зору.

Антиоксиданти, якими багатий вітамін С, допоможуть запобігти збитку, який здатні завдати вільні радикали і нестабільні молекули. Вважається, що вільні радикали призводять до прогресування вікової макулярної дегенерації і катаракти.

Омега-3 жирні кислоти важливі для підтримки здорового зору і візуального розвитку. Вони також корисні для запобігання сухості очей, адже вони позитивно впливають на стан сльозоточивої плівки. Омега-3 допомагають захистити очі від запалення і деяких проблем, пов’язаних з дегенерацією жовтої плями.

Читайте також: Як змінюється людина від кількості випитого алкоголю. ІНФОГРАФІКА

Каротиноїди відносяться до кращих друзів очей. Їх можна знайти практично у всіх овочах, але особливо велика кількість цих корисних речовин в овочах оранжевого кольору. Лютеїн і зеаксантин – це потужні антиоксиданти каротиноїдної групи, які накопичуються в очах і допомагають захистити їх від окисного стресу. Каротиноїди обов’язково повинні бути в раціоні людей, які багато часу проводять за комп’ютером або телевізором.

Астаксантин – рідкісний каротиноид, але його користь складно недооцінити. Він може допомогти при діабетичної ретинопатії, дегенерації жовтої плями, напруги очей, втоми і навіть поліпшити деякі аспекти зору.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook