До 2050-го року в світі може не залишитися жодної плитки шоколаду.

Читайте також: Солодощі з України набувають популярності у Білорусі, Польщі та Грузії

Днями кваліфіковані експерти повідомили неприємну новину для цінителів шоколаду – через 30 років нотки його смаку можна буде описувати тільки по пам'яті. Національне управління океанічних і атмосферних досліджень каже, що в 2016 році людство досягло переломного моменту і внаслідок значних порушень клімату какао-дерева незабаром можуть зникнути,  пише usatoday.com.

Дерева, плоди яких використовуються у виробництві шоколаду, вирощуються тільки в дуже специфічних умовах. Зміна клімату підвищує температуру і зменшує кількість опадів у вузькій смузі Землі, де ростуть дерева.

Проте, не дивлячись на весь жах прогнозів, експерти додають, що більшість країн уживають заходів щодо скорочення викидів вуглекислого газу, тим самим гальмуючи зростання температури повітря. А з огляду на те, що у нас є в запасі трохи більше тридцяти років, цього часу цілком достатньо для винаходу нових технологій і модифікацій. А це лише чергове нагадування про проблему глобального потепління.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook