Вчені вияснили, яка професія робить людину щасливою.

Читайте також: Чотири прості щоденні звички, які допоможуть досягти успіху

Досліди проводили британські науковці, пише Gazeta.ua.

Вчені опитали 5 тисяч людей з Великобританії, США, Нової Зеландії та Австралії. Дані дослідження говорять, що найщасливішими є бізнесмени, люди які займалися приватною підприємницькою діяльністю.

Науковці пояснили, що життя бізнесменів пов'язане з більш високим рівнем стресу і нестабільним доходом, однак вони не працюють на роботодавця і тому щасливіші.

Вчені також вияснили, що бізнесмени більш успішні у своїй діяльності і отримують більше задоволення від своєї професії, ніж наймані робітники. Крім того, приватним підприємцям легше реалізовувати свої ідеї, адже вони нікому не підпорядковуються і можуть розвиватись в особисто обраному напрямку.

"Приватні підприємці цінують свою автономію. У них є свобода. Для інновацій, вираження своїх думок і реалізації своїх ідей. Вони безперервно отримують досвід, а також можуть самі керувати своїм часом і не витрачати на роботу стільки часу, скільки витрачають люди, які працюють на когось ", – сказав Пітер Уоррен з Шеффілдського університету, один із авторів дослідження.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter