Вчені з Королівського університету в Белфасті з'ясували, що регулярні заняття сексом знижують ризик багатьох захворювань.

Читайте також: Які чоловіки найбільше подобаються жінкам

За їхніми словами, регулярний секс у чоловіків віком 40-55 років знижує ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи, оскільки серце працює активніше, передає "КП".

Вчені також наголосили, що секс − допоміжний засіб для підтримки інсуліну в нормі для людей, які страждають від цукрового діабету. Також регулярні заняття сексом сприяють зміцненню пам'яті, а також підвищенню настрою і зняттю напруги в м'язах.

Крім того, під час бурхливих ласк збільшується не тільки вироблення слини, але й підвищується концентрація в ній антибактеріальних речовин, які знищують шкідливих мікробів, що руйнують зубну емаль. Тож секс певною мірою можна назвати найприємнішою у світі профілактикою карієсу.

Читайте також: Що робити, якщо стало нудно в сексі: поради експерта

Вчені зазначили, що безпосередньо перед оргазмом збільшується утворення гормонів щастя − ендорфінів, які чинять болезаспокійливий ефект при будь-якому типі болю, починаючи від головного і закінчуючи болями в суглобах й невралгіях.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter