Регулярне вживання продуктів з високим вмістом клітковини може знизити вплив стресу на організм.

Читайте також: Фахівці назвали продукти, які не можна їсти на голодний шлунок

Такий висновок зробили вчені з Ірландського національного університету в Корку, йдеться в статті The Journal of Physiology, пише Обозреватель.

Дослідники прийшли до висновку про взаємозв'язок різних стресових розладів, в тому числі підвищеної тривожності, депресії і синдрому роздратованого кишечника, з бактеріями.

У той же час хронічний стрес може привести до витончення стінок кишечника (частина їжі і бактерій просочується в кровоносну систему і викликає запалення).

Читайте також: 5 найкорисніших для здоров’я продуктів в серпні

Обернути процес допомогли багаті клітковиною продукти – овочі, бобові та зернові. Справа в тому, що клітковина стимулює вироблення в товстій кишці короткоцепочних жирних кислот (SCFA), які борються з бактеріями. Так вчені довели, що включення клітковини в раціон дійсно послаблює вплив стресу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter