Як впливає кава на деякі захворювання вивчили професіонали з Інституту наукової інформації в галузі кави.

Читайте також: Нездорове харчування спричиняє більше смертей, ніж куріння та високий тиск

Чашка кави щодня може знизити ризик розвитку хвороб серця і судин − пише MedikForum.

Кавові зерна насичені поліфенолами. Ці речовини також є у вині, какао й інших харчових продуктах, які дуже корисні для серця і судин. Корисні властивості цих продкутів − це антиоксидантна та протизапальна дія. Саме кава здатна значною мірою знизити ризики захворювань серця.

На думку вчених, поліфеноли мають властивість змінювати холестеринове поглинання і переробку в організмі жирів. Кава може зменшувати запальні процеси і це робить її ефективним борцем з атеросклерозом.

Експертна група вважає, що якщо помірно споживати каву, можна знизити смертності від захворювань судин і серця. Щоб досягти корисного ефекту, треба випивати в день від трьох до п'яти чашок напою. При такому режимі споживання ризик серцево−судинних хвороб і смертності, яка провокується ними, стає нижчим на 15%. Звичайне вживання напою не призведе до повторного появи судинних і кардіо−захворювань, зате здатне боротися навіть з хворобою Альцгеймера.

Читайте також: Що не можна їсти алергікам весною

Кава стала одним з найголовніших джерел цінних поліфенолів серед всіх інших інгредієнтів, що входять в меню людини. Ці речовини формують особливий смак і аромат напою.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook