Експерти винайшли найбільш бюджетний спосіб позбавлення чоловіків від лисини.

Читайте також: Під час прийому яких препаратів не можна засмагати

Фахівці одного з наукових установ Німеччини вивчили можливості зміцнення волосяних фолікул і позбавлення від неприємного явища для багатьох чоловіків, появи лисини, інформує МедикФорум.

Експерти, досліджуючи властивості звичайної кави, виявили, що вона може проникати глибоко в корені волосся та нейтралізуючи тестостерон, який є причиною облисіння. Об'єднавши в пробірці людську волосину з екстрактом кави, вчені домоглися істотного прискорення росту волосся.

Діючи на м'язи навколо волосяної цибулини, кава допомагає зруйнувати бар'єр, допомагаючи волоссю рости.

Читайте також: Назвали неочікувану користь кави

Для посилення росту волосся і позбавлення від випадання можна наносити кофеїн на фолікули. В ході експериментів такий метод зупиняв процес облисіння на 20 відсотків. При цьому вживання кави не робить такого ж впливу, так як для доставляння до цибулин волосся потрібної кількості кофеїну потрібно буде випити не менше півсотні чашок в день.

Також слід врахувати можливість алергії на кофеїн, тому для захисту від облисіння медики рекомендують використовувати не натуральний кофеїн, а його синтетичний аналог. При цьому такий спосіб дієвий тільки в разі збереження живих волосяних цибулин. У разі відмирання підстави волосся кофеїн, як і будь-які інші речовини вже не допоможуть, кава слід застосовувати на стадії випадання волосся.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook