Як стверджують вчені з з Південно-Східного університету Китаю, келих пива або вина на день можуть знизити ризик розвитку діабету.

Читайте також: Лікар назвала продукти, які не можна вживати на сніданок

Про це вони заявили на щорічних зборах Європейської асоціації з вивчення діабету, передає 24 Здоров'я.

Вчені проаналізували десять попередніх робіт, присвячених зв'язку між вживанням алкоголю і діабетом II типу. Всього в вибірку потрапили 575 осіб.

Дослідники прийшли до висновку, що помірне вживання алкоголю (20 г етанолу на добу і менше) покращує перероблення глюкози. Така кількість міститься в 500 мл пива, 200 мл вина або 50 мл міцних спиртних напоїв.

Крім того, вживання алкоголю виявилося пов'язаним з нижчим рівнем тригліцеридів – найбільш поширеним типом жирів, що містяться в харчових продуктах. Високий рівень тригліцеридів, часто виникає у діабетиків, які погано стежать за станом здоров'я та є фактором ризику розвитку серцево-судинних захворювань.

Читайте також: Чи варто використовувати відбілювальну зубну пасту

"Необхідні більш масштабні дослідження для подальшої оцінки впливу вживання алкоголю на рівень цукру в крові, особливо у пацієнтів з діабетом II типу", – розповів доктор Юйлін Чена.

Однак оптимізм китайських учених не розділяють їхні колеги.

Чим нижче кількість споживаного алкоголю, тим нижче ризик розвитку серцево-судинних захворювань та інсульту, тому потрібно пити менше спиртного, а не більше.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook