Дослідники зі США повідомили, що вони з’ясували, чому людям може ставати сумно після сексу. Цей стан має наукове пояснення. Медики заявили, що після сексу люди можуть відчувати різні почуття. І це зовсім не тільки позитивні почуття, такі як радість, щастя і захоплення. Іноді людина може відчувати смуток, печаль і навіть тривогу. При цьому, якість сексу не грає роль, навіть навпаки, після якісного і гарного сексу негативні переживання можуть з’являтися.

Читайте також: Гучний секс в гуртожитку спричинив жорстоку різанину у Дніпрі (фото.відео)

Такий стан має назву – посткоїтальна депресія. Це абсолютно відомий науці процес, який пов’язаний з гормонами в організмі людини. Вчені заявили, що при стрибку гормонів щастя – окситоцину і ендорфіну – відбуваються такі зміни. Після статевого акту відбувається негайне спалювання цих гормонів, а смуток і печаль є наслідком даного процесу. Це нагадує синдром відміни при використанні антидепресантів, принцип дії аналогічний і проблема точно така ж в даному випадку.

Читайте також: Психолог розповів, як покращити якість сексу

Крім того, найчастіше від таких негативних настроїв страждають, в основному, пані. Це нормальний процес, але він не повинен повторюватися занадто часто, такий стан не є нормальним, якщо людина відчуває його регулярно. Фахівець також додала, що причини посткоїтальної депресії можуть бути набагато серйозніші, і тоді людині просто необхідна допомога.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter