Вчені з Пенсільванського університету у ході численних досліджень дійшли висновку, що сплановане вживання їжі невеликими порціями, пригнічує нейрони мозку, які відповідають за відчуття голоду.

Читайте також: Лікарі визначили продукти, які варто вживати взимку

Фахівці порівнювали зв’язок між нейронами гіпоталамуса, що відповідає, в тому числі, за почуття голоду, із зображенням, запахом і смаком їжі, повідомляє Соцпортал.

Біологи у ході експерименту над лабораторними мишами ,спершу їх годували ароматизованим гелем без поживних речовин, що діяло на відповідну ділянку гіпоталамуса. Але уже за декілька хвилин, мозок тваринок повернувся до стану голоду. При повторному годуванні мишей «порожнім» гелем, гіпоталамус перестав реагувати на цей смак.

Потім гризунам дали гель, який був наповнений невеликою кількістю калорій, що зменшило відчуття голоду на тривалий час. До того ж, аромат і вигляд суміші наповненої калоріями пригнічував потяг до їжі сильніше за «порожній» гель.

На третьому етапі досліджень мишам вводили гормони, які виробляються при травленні: пептид YY, амилин і холецистокінін. Незважаючи на те, що тварини не отримали поживних речовин, вони відчували ситість.

Автори дослідження продовжать вивчення впливу гормонів на почуття голоду і сподіваються навчитися “обманювати” мозок. Вчені впевнені, що вони зможуть допомогти людям в боротьбі з ожирінням.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook