В 2019 році країна має намір розширити присутність у Чорному морі.

Читайте також: Двох українських військових поранили в зоні ООС

Великобританія збирається відправити в Україну Королівську морську піхоту і патрулів Королівського флоту, істотно розширивши військову присутність в країні. Про це пише The Daily Telegraph.

До кінця року Великобританія направить в країну сили Королівської морської піхоти, а вже в 2019 році розширить присутність в Чорному морі.

"Ми будемо розширювати наші зусилля з навчання і підтримки за допомогою Королівського флоту і морської піхоти, стежачи за тим, щоб український флот і українські збройні сили володіли навичками і технічними можливостями, для того щоб протистояти цим зростаючим загрозам", – заявив міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон після свого візиту в Україну.

"Наша прихильність залишається непохитною. Доти, поки існує небезпека, ми будемо надавати вам підтримку. Чим безпечніші ви тут, тим безпечніші ми в Великобританії", – додав міністр

При цьому Вільямсон відзначив: він не сумнівається в тому, що відповідальність лежить безпосередньо на президенті РФ Володимирі Путіну.

Читайте також: У РФ проходять найбільші військові навчання в історії країни

"Володимир Путін і його оточення хочуть зловживати своєю владою. Це не та поведінка, яку ми чекаємо від будь-якої держави, особливо від постійного члена Ради Безпеки. Росія стає державою-ізгоєм", – вважає Вільямсон.

Разом з тим він наголосив на важливості того, що Великобританія і Україна поділяють "спільні цінності" і готові за них боротися. Зокрема, мова йшла про заснований на праві міжнародний порядок, який, на думку міністра, Росія не дотримується.

"Спостерігається послідовна картина розширення Росією кордонів прийнятної поведінки, і нам треба було відповісти на російську агресію. Ми повинні чітко дати зрозуміти, що за подібні дії доведеться платити", – наводить видання слова Вільямсона.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter