Сергій Григоренко – колишній БЮТівець та екс-заступник міського голови Луцька Миколи Романюка, давно втратив свою вагу у політичних колах, але регулярно намагається нагадувати про себе у новій іпостасі – експерта кишенькового ГО олігарха Степана Івахіва "Волинський центр розвитку урядування". Він не цурається критикувати кожне рішення міської влади та роздавати поради з усіх питань у будь-яких сферах функціонування міста. Хоча даний діяч не має навіть морального права критикувати роботу чинної більшості, адже використовував депутатство і посаду лиш для власної наживи.

Читайте також: У Луцьку з 2010 по 2016 рік роздерибанили понад 100 гектарів комунальної землі

Втім, спроби Григоренка повернути собі ім'я, виглядають убого, а його експертні висновки здебільшого викликають обурення та насмішки у лучан. Така реакція громади на діяльність екс-депутата цілком зрозуміла, якщо пригадати подробиці його скандального перебування у міськраді.

Сергій Григоренко вперше став депутатом Луцькради у 2006 році від ВО "Батьківщина". Молодий і, здавалося, перспективний політик швидко знайшов себе у тодішній владній більшості, почавши асистувати голові земельної комісії Володимиру Никитюку. Допомагаючи дерибанити тодішній більшості "білосердечних" луцьку землю, новоспечений обранець громади швидко почав збагачуватись і скоро завоював собі славу "рішали" земельних питань.

Григоренко регулярно їздив по місту і придивлявся ласі та порожні ділянки, які не були приватизовані. Після таких оглядин земля швидко розходилась по руках потрібних людей або ж опинялась у непрямій власності політика через підставних осіб.

Одним із найбільш гучних корупційних діянь Сергія Григоренка стало привласення земельної ділянки 0,27 га для будівництва торгово-офісного центру на пр. Соборності, 34. 12 грудня 2006 року сесія міської ради надала дану ділянку для будівництва та обслуговування торгово-офісного комплексу Олександру Жаловазі. Однак, окреслений проект так і не був реалізований, а власник згодом продав ділянку "Луцькій будівельній компанії", якій уже 5 лютого міськрада дозволила зробити автостоянку на цьому місці.

Як повідомляли джерела, наближені до земельного експерта, за цю аферу вони отримали 400 тисяч доларів.

Головна деталь у цій схемі – Олександр Жаловага вже на той час був офіційним помічником Сергія Григоренка. Провернувши дану аферу, депутат-комбінатор скоро пересів зі скромної автівки "Dacia" на позашляховик "Subaru", вартістю понад 300 тисяч грн. Лучани ж тим часом задавали питання: "Чи не Григоренку належать насправді 2 великогабаритні квартири у престижному ЖК "Колізей" у спальному районі міста?

Читайте також: Історія становлення відомого волинського активіста та експерта

Цікаво, яким чином Григоренко так швидко збагатився? Адже, йдучи в депутати Луцькради, він працював звичайним консультантом у фірмі "Пакко". Рецепт успіху простий – корупція і шахрайство з землею, яка по закону належить громаді Луцька. 

Після зухвалого обкрадання лучан, заробітку на махінаціях з землею, Сергія Григоренка все ж "турнули" з посади. Однак, прагнення повернути собі доступ до "корита", привело його із іншими казнокрадами в організацію, створену дестабілізувати обстановку у місті. Людина, яка нахабно вкрала у лучан сотні тисяч гривень, тепер взялась вказувати чинній владі на помилкові рішення та повчати як треба працювати. Горе-експерт, обділений совістю і почуттям відповідальності перед громадою, зараз старанно відпрацьовує гроші одіозного олігарха Степана Івахіва, надіючись на коротку пам'ять виборців.

Григоренко з колегами-"церунами" намагається усіляко применшити досягнення нинішньої влади аби дестабілізувати політичну й економічну ситуацію в Луцьку. Однак, кожен його нікчемний висновок, порада чи дошкульне зауваження – це слова кинуті на вітер, які не мають під собою жодного фахового обґрунтування чи адекватних економічних розрахунків.

Колись вагома персона у політичних колах Луцька наразі перетворилася на придворного блазня, який озвучує безглузду брехню і обливає опонентів брудом. Натомість жодним своїм досягненням чи справами на благо міста чиновник і колишній обранець похизуватись не може. Сергій Григоренко, схоже, навіть не усвідомлює, що безтолковою діяльністю експерта в "ЦРУ" остаточно дискредитовує себе і ховає власну репутацію, ще тугіше затягуючи зашморг на шиї і так ледь дихаючої політичної кар'єри.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter