Правоохоронці відкрили провадження на начальника слідчого відділу управління СБУ у Волинській області Олександра Хитрика. Слідчий безпідставно відмовляється надавати покази у якості свідка по побиттю Романа Демидюка. Про це журналістам повідомив адвокат Олександр Лавренчук, йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Читайте також: "Вони мене неодноразово били, поливали водою, піднімали з під стола, давили за шию", – Роман Демидюк про свій "допит". ВІДЕО

Нагадаємо, 28-річного волинянина Романа Демидюка працівники СБУ затримали вранці 8 серпня, а вже вночі після допиту із забоями та симптомами струсу головного мозку його обстежували медики. Попри фактичні ознаки: головний біль, часту блювоту, порушення координації, забої та синці медики не знайшли підстав для його госпіталізації. Однак, Демидюк каже, що фізичну силу до нього застосовували працівники СБУ під час допитів.

Адвокат Олександр Лавренчук після силового допиту його підзахисного звернувся із заявою до правоохоронців із вимогою провести слідчі дії по факту заподіяння Роману Демидюку тілесних ушкоджень. Однак справа ледве зрушила з місця. Зі слів адвоката, слідчі СБУ безпідставно відмовляються надавати покази у якості свідків по справі побиття Романа Демидюка.

За день після допиту в СБУ про побиття правоохоронцями під час обрання запобіжного заходу журналістам розповів і сам Роман Демидюк.

Адвокат під час обрання запобіжного заходу надав суду оригінали довідки, яка складалася при огляді Романа Демидюка після затримання з 8 на 9 серпня. В Луцькій міській лікарні було констатовано забій, підшкірні гематоми носа і вушної раковини, грудної клітки, правого стегна, правого колінного суглобу. Однак правоохоронці вперто ігнорують очевидні факти силового допиту сбушниками і справа стоїть на місці.

Нагадаємо, затримання Романа пов’язують із арештом голови громадського формування "Варта порядку" Олександра Тиводара на підставі сумнівної кримінальної справи, яку відкрили в СБУ Закарпатської області.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook