Луцькі нотаріуси На Світязі арештували частину земель, які за сприяння чиновників Держгеокадастру Волині намагаються відчужити у приватні руки. Мова йде про тридцять гектарів світязьких берегів, які виділили на атовців, а потім завдяки шахрайській схемі переоформили на львівських ділків. В рамках кримінального провадження суд ухвалив вилучити документи у семи нотаріальних контор, які оформляли незаконні акти продажу, дарування та на право власності. Серед них є ЦНАП Шацької РДА, а також фігурують працівники нотаріальної контори, у яких уже не перше таке кримінальне провадження.

Читайте також: На центральному пляжі Світязя розширюють набережну (фото)

Земля на Світязі роздана задарма. Працівники Держгеокадастру на Волині переписали 30 га землі на львів'янина транзитом через атовця. Тепер щасливим власником курортної смуги на берегах Волинської перлини є Павло Колбасович.

Про те, що цей чоловік скуповує землю почали говорити вже давно. Зараз відомо, що схема відбувалася так: знаходили атовців, з якими легко було домовитися, отримували на них землю, яка потім переходила в інші руки. Сільські ради, куди і належать ці території дізнавалися про дані оборудки вже по факту.

Згідно закону Держгеокадастр мав взяти погодження громад про виділення комусь землі за межами населеного пункту, але таких документів немає, а тому гектари землі відчужили кримінальним способом. 

Читайте також: На центральному пляжі Світязя розширюють набережну (фото)

Між тим, прокуратура не поспішала розслідувати цю справу, аж поки на сполох не забили Шацькі депутати. Врешті, відкрили провадження і після тривалого застою почали вилучати документи по цій справі. До слова, документи вилучили у семи нотаріальних контор, серед яких фігурує ЦНАП Шацької РДА  та були нотаріуси із Нововолинська, Любомля та Луцька. Цікавим є те, що луцькі нотаріуси вже мають такий досвід оформлення документів – це нотаріальна контора "Ариванюк та Книш"

Детальніше дивіться у сюжеті ТРК "Аверс".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter