Вчора виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт, радник міського голови Ігор Поліщук та начальник управління охорони здоров’я міської ради Микола Якимчук побували у комунальному закладі “Луцька міська клінічна лікарня”. У цьому комунальному закладі постійно ведуться роботи зі створення комфортних умов перебування для пацієнтів та для забезпечення їхньої безпеки. Протягом останніх 15-20 років виконано ремонти майже у всіх відділеннях закладу.

Читайте також: У луцькій лікарні завершили ремонт хірургічного відділення

У минулому році відремонтовано перехід між адміністративним та лікувальним корпусами, реконструйовано покрівлю овочесховища, виконано поточні ремонти у відділенні гінекології, урології, ортопедії та травматології. Проведено ремонт харчоблоку, відрегульовано гаряче водопостачання та налагоджено вентиляцію.

Уже в цьому році завершено капітальний ремонт переходу між лікувальним корпусом міської лікарні та будівлею ЦПМСД №2: замінено дахове покриття, вікна на енергоощадні, виконано внутрішні ремонтні роботи, відремонтовано сходову клітку. Загальна вартість робіт склала 297,9 тис. грн.

Також виконано ремонт резервного водогону. Резервний ввід води необхідний для забезпечення безперебійного водопостачання закладу. Всі лікувальні та діагностичні процеси тим чи іншим чином пов’язані з водою. Проте є такі ситуації (наприклад, процедура гемодіалізу), коли від наявності проточної води залежить життя пацієнтів. Вартість робіт склала 92 тис. грн.

Головний лікар Лариса Духневич подякувала керівникам міста та депутатам міської ради за можливість проводити ремонти та оновлення лікувальних приміщень. “ Цей аварійний перехід дуже добре відремонтовано. Сподіваюся, ми надалі будемо використовувати його площі в цілях реабілітації людей. Крім того, вдалося зробити довгоочікуваний резервний водогін, який необхідний для безпеки людей. До прикладу, відділення штучної нирки не може працювати при перебоях з водою. Тож було замінено 1600 метрів труб. Діяльність лікарні поділяється на господарський та лікувально-діагностичний процеси, які не можуть існувати один без одного. Дуже хочеться створити для пацієнтів комфортні умови ”, - зазначила вона.

Радник міського голови Ігор Поліщук розповів: “Ми сьогодні побачили, що зроблено капітальний ремонт переходу між лікарнею і поліклінікою, який був в аварійному стані. Укріплено міжвіконня, замінено вікна, по-новому зроблено стелю, підлогу. Це ще один крок, щоб лікарня була комфортною. Також були у підвалі, де бачили кілометри труб, які зношуються, потребують заміни, щоб якісно надавати медичні послуги. Це величезне господарство, яке потребує підтримки. Тож нещодавно було відремонтовано резервний водогін, це важлива інженерна споруда, особливо для відділення гемодіалізу. У лікарні є багато потреб, яких на перший погляд не видно, але вони потребують фінансування з міського бюджету. Поступово міська влада і адміністрація лікарні вирішують проблеми, щоб наблизити якість медичної допомоги міської лікарні до європейських стандартів”. Ігор Поліщук акцентував, що потрібно буде виділити з міського бюджету 2,8 млн грн для нових ліфтів та треба купити новий ренгенапарат, який ще радянського зразка, зношений. А ще потребує ремонту бактеріологічна лабораторія, на це вже передбачені кошти у міському бюджеті.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter