Справжнє ноу-хау придумав голова луцького ОСББ Петро Лавренюк. Відремонтував дах за допомогою горшків для вазонів, на які, до слова, як стверджують мешканці, списав 60 тисяч гривень. Між тим, у квартирі під порепаною покрівлею під час кожного дощу – природній душ. І це не єдина проблема у цьому ОСББ.

Читайте також: Скандал у Луцькому ОСББ: жителі будинку звинувачують голову у шахрайстві

Люди обурені діяльністю голови об'єднання, адже внески на утримання будинку вони платять справно, а робіт з благоустрою – жодних. Будинок доведений до критичного стану, фінансових звітів люди не можуть добитись, а роботи, про які, все ж таки, прозвітував голова, не виконані. На керівника ОСББ Петра Лавренюка люди написали заяву в прокуратуру. Між тим, чоловік тихенько серед ночі виїхав з квартири. 

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

На вулиці Зацепи, 3 будинки замикаються колом, які утворюють потужне ОСББ. Технічний стан у багатоповерхівках потребує багато роботи, але справа в тому, що люди не знають куди діваються кошти, які вони дають на утримання будинків і куди дівся їхній голова ОСББ Петро Лавренюк. 

Читайте також: Через кредити ОСББ пенсіонери луцького будинку можуть втратити квартири

Окрім даху, який протікає і поремонтований старою клейонкою та горщиками від квітів, у квартирі на першому поверсі постійно прориває каналізацію. 

До слова, в одному із цих будинків і живе Петро Лавренюк. Проте, вдома його ніхто не застав, а жителі будинку кажуть, що він втік з квартири вночі, аби ніхто не бачив.

Натомість по телефону голова ОСББ каже, що проблему із цією квартирою уже вирішено:

"Це не відповідає дійсності тому, що затопило квартиру. Там проблему вирішив сантехнік, тряпку людина вкинула. Це вже вирішена проблема", – каже Петро Лавренюк. 

Так само сказав чоловік і про дах. З людьми він зустрічатися не хоче, ніяких документів не надає, а, між тим, за підрахунками мешканців, за 4 роки вони здали на ОСББ біля 2 мільйонів гривень. Окрім того, люди запевняють, що Петро Лавренюк самовільно поставив себе головою ОСББ, підробивши протоколи зборів. Самовільно обрав членів правління, а також не проводив жодних зборів. Протоколи зібрань є, хоча люди на них не ходили. 

Вже зараз люди заходилися збирати документи, аби вияснити на що їхній голова витратив усі гроші. Серед відповідних документів є договір, у якому зазначено, що на даній прибудинковій території побудують багатоповерхівку, а взамін підприємець обіцяє різноманітні блага: автостоянку, майданчик тьа фінансову допомогу на приватизацію прибудинкової території. Будинок зведений, а жодної умови договору не виконано. 

Окрім того, ОСББ "Лучани", яким керує Юлія Сабатюк має усі юридичні права на керування даним ОСББ. До слова, жінка створила уже не одне ОСББ у Луцьку, а наразі взялася і до чужого. Щоправда, нещодавно мешканці підконтрольного об'єднання написали на Юлію заяву до правоохоронних органів. Як виявилось, вона взяла завеликий кредит на отеплення будинку, а Петро Лавренюк, окрім того, що є головою ОСББ на Зацепи, є головою обласної ради голів ОСББ та читає лекції про успіхи таких об'єднань. 

Зараз мешканці ОСББ на Зацепи теж подали заяву на свого керівника до прокуратури.

Детальніше дивіться в сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter