Екс-боєць батальйону "Донбас" Дмитро Куліш розповів про тортури в російському полоні, коли був захоплений під час виходу з Іловайська.

Читайте також: Волинянин загинув під час бойових дій на Донбасі

Про це він говорив на брифінгу, де також були присутні голова МЗС Павло Клімкін, голова СБУ Василь Грицак, передає Еспресо.TV.

За його словами, в полоні у бойовиків українські військові виявилися через порушення російськими офіцерами домовленості.

"У серпні 2014 року, під час виходу з Іловайська, наш підрозділ Нацгвардії потрапив в полон. Ми чітко бачили російські збройні підрозділи, які воювали з ними, завдали їм тяжких втрат, брали їх в полон, а потім самі опинилися у них в полоні через нерівність сил. Порушивши наші особисті домовленості з офіцерами російської армії, коли ми склали зброю, російські офіцери передали нас беззбройних до терористичних військових угруповань ОРДЛО. Всі тортури, які ми випробували – тортури, голод, побиття – все, що ми бачили в полоні ОРДЛО, вся вина лежить на російських військах – саме вони нас туди передали", – сказав Куліш.

Читайте також: "Халявник, який грає у війнушку", – водій маршрутки насміхався з бійця АТО в Запоріжжі

Він розповів, які звірства відбувалися в полоні, і що робили окупанти з ними. За його свідченнями, доходило до вирізання серця.

"Не всі повернулися з полону. Є випадки відрізання голів людям, які на відео були живі, є випадки зняття шкіри і багато ще звірств, які можемо підтвердити особисто ті, хто там перебував. У 2014 році нашого бійця батальйону" Донбас "російські найманці прив'язали в Донецьку тросом до вантажного автомобіля, тягали на тросі, а потім вирізали серце, чому є підтвердження – фото і відеофіксація тих подій", – додав екс-доброволець.

Як розповідав колишній в'язень так званої "ЛНР" Едуард Нєдєляєв, під тортурами люди змінювалися кардинально. "В основному, б'ють кулаками, гумовими палицями, катують струмом. Машинка є, що виробляє електрику. Чіпляють один контакт до наручників, інший або до вух, або до геніталій, починають обертати і бити струмом".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter