В Україні з 8 жовтня патрульна поліція почне вимірювати швидкість автомобілів пристроями TruCam.

Читайте також: В Україні дозволили фіксувати порушення ПДР за допомогою фото- та відеоприладів

Їх використовуватимуть виключно на ділянках доріг, де встановлені відповідні дорожні знаки, а перелік таких місць буде у відкритому доступі, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Зокрема, поліція використовуватиме TruCam виключно на ділянках автодоріг з дорожніми знаками, які повідомляють про фото- відеофіксацію порушень, з підвищеним рівнем аварійності, пов’язаних з перевищенням швидкості, як у містах так і на дорогах міжнародного значення.

Також у місцях фіксації порушень швидкості обов’язково перебуватимуть службові авто поліції з увімкненими маячками синього кольору.

Інформація про ділянки доріг, де зареєстрована найбільша кількість ДТП, буде розміщена на офіційних сайтах поліції та на офіційних сторінках у Facebook.

Читайте також: Відсьогодні водії мають вмикати ближнє світло поза містом

Крім того, патрульна поліція спільно з Державним агентством автомобільних доріг позначить відповідними дорожніми знаками місця, в яких відбуватиметься такий контроль.

Протягом першого тижня поліція використовуватиме TruCam у пілотному режимі задля профілактики, щоб учасники дорожнього руху звикли до нововведення.

Наголошується, що портативний пристрій TruCam містить алгоритм шифрування AES задля запобігання зловживанням та корупційним ризикам.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter