У квітні всі військові пенсіонери отримають доплати до пенсій за січень-березень. Про це прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомив у п'ятницю, 30 березня, на нараді з міністром соціальної політики Андрієм Ревою щодо ситуації з пенсіями військовослужбовців, передає "Урядовий портал".

Читайте також: Українців продовжують позбавляти нарахованих субсидій – названо нові причини

За словами прем'єр-міністра, після доплат, з травня розпочнеться системна виплата вже підвищених військових пенсій. Він наголосив на важливості того, щоб до травня всі виплати були здійснені в повному обсязі, тому що з цього місяця необхідно виходити на системність підвищених виплат.

При цьому, міністр Рева нагадав, що середній розмір підвищення пенсій складає 1500 грн і запевнив прем'єра, що все проходитиме у плановому режимі і поставлені завдання будуть виконані.

Рішення про підвищення пенсій військовим пенсіонерам є наступним кроком впровадження пенсійної реформи в Україні. 

Пенсійний фонд з другої половини березня розпочав виплати перерахованих пенсій військовослужбовцям. Пенсії будуть підвищуватись поетапно.

На першому етапі, починаючи з 1 січня 2018 року, пенсії для військовослужбовців підвищаться в середньому на 1500 грн. З 1 січня 2019 року пенсії зростуть у середньому ще на 750 грн. І з 1 січня 2020 року – ще в середньому на 750 грн. Таким чином, за два роки військові пенсії зростуть приблизно удвічі. Зараз середня пенсія військових складає 2898,41 грн.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter