Дорогі волиняни, шановні депутати рад усіх рівнів та працівники органів місцевого самоврядування! Щиро вітаю усіх з нашим спільним святом!

"Ніхто нам не збудує держави, коли ми самі її собі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути". Ці слова відомого українського політика В'ячеслава Липинського сьогодні актуальні для нас, як ніколи. Розвиток держави без добротного розвитку регіонів – не можливий. Забезпечити його може тільки ефективне місцеве самоврядування, за яке несуть відповідальність і ті, хто обирає публічну владу, і ті, кого обрали представляти інтереси цілих громад.

Від того, як на місцях вибудувана система надання послуг, залежить комфорт, соціальний клімат і довіра до держави в цілому. Тому День місцевого самоврядування– це велике всенародне свято і демократії, і відповідальності.

Від себе та усіх депутатів обласної ради, бажаю кожній громаді та її лідерам внутрішньої єдності, сили духу, здорових амбіцій та прагматичних рішень. Адже від нашої наполегливості значною мірою залежить якість життя як у найвіддаленішому селі, так і в місті обласного значення.

Бажаю всім багатих бюджетів і хороших можливостей для розвитку. Але, найголовніше, – почуття справжніх господарів, прагнення якісних змін, збереження та застосування позитивного досвіду. Мусимо якісно провести реформи, пов'язані з децентралізацією та змінами адміністративного устрою. Адже всі ми разом маємо зрозуміти, що відповідальні не тільки за нинішній етап життя, а й закладаємо міцний фундамент для майбутніх поколінь.

Нехай нам щастить в усіх добрих справах та починаннях. Тільки разом можемо навести лад у нашому спільному домі, зробити наші громади і всю Україну щасливими та багатими.

Зі святом, шановні колеги! З Днем місцевого самоврядування!