Дорогі земляки!

         Цьогоріч виповнюється  100 років  Четвертому універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою, а 22 січня 1919 року було урочисто ухвалено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

         Здавалося б, чому щороку ми згадуємо ці події як надзвичайно важливі в історії нашої Батьківщини? Адже вони не гарантували Україні Незалежності... Утім День Соборності України, який відзначаємо 22 січня, – одне з найвизначніших державних свят. Це вияв поваги до споконвічної волі українців  до етнічної й територіальної єдності. Це усвідомлення великої відповідальності саме нашого покоління, яке отримало значно кращі історичні шанси. День Соборності – це шана пам'яті мільйонів Героїв, які присвятили життя ідеї Незалежної України, але так і не дочекалися її. День Соборності – це застереження для нинішніх політичних еліт про наслідки історичних помилок, чвар і самомилування.

         Але насамперед – це свято усіх українців, коли ми демонструємо цивілізованому світові свою єдність, взаємоповагу, готовність разом будувати успішну країну, бо прагнемо гідного життя з чесними правилами.

         Щиро вітаю вас із цим величним святом! Бажаю злагоди поміж усіма, добробуту в кожній оселі, духовної наснаги і мудрих рішень, аби зберегти те добре, що маємо, позбутися усього, що заважає нашому успіху та здобути нові перемоги.  

         Погоджуюся зі словами Святослава Вакарчука: "Незалежність підіймає на крилах. Відповідальність не дає ці крила спалити. Маючи і те, і інше, можна долетіти до мети". Нехай же сила українського духу, помножена на відповідальність, додасть нам упевненості в досягненні своєї історичної мети і мудрості жити в своїй країні своєю правдою та розумом.

Голова Волинської обласної ради     

Ігор ПАЛИЦЯ

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter