Не встигла вщухнути хвиля невдоволення і протестів тисяч обдурених вкладників банку "Форум", як навколо фінансово-олігархічної групи "Континіум" розгорається новий скандал. 

Читайте також: Фірма "Континіума" "ВОГ Ритейл" відмовляється платити податки, – Волинська ДФС

Із нашумілого журналістського розслідування каналу "Zik" стало відомо, що одна з фінансових структур має величезні борги перед Державним аграрним фондом на 400 мільйонів гривень. Мова іде про "Банк Інвестицій та Заощаджень", що афілійований з "WOG". А це може призвести до позбавлення його банківської ліцензії, а по суті, банкрутства. Це означає – що вкладники й цього банку можуть залишитись без своїх грошей. 

Нагадаємо, що у 2015 році слідством було встановлено, що посадові особи ПАТ "Банк інвестицій та заощаджень" використовували протиправний механізм, пов'язаний з виведенням за кордон валютних коштів і подальшого їх переведення в готівку, з використанням фіктивних суб'єктів господарювання та підставних фізичних осіб, в тому числі з метою подальшої легалізації", – до такого висновку прийшли в Національній поліції.

За даними слідства, в квітні-серпні 2015 року посадові особи "Банку Інвестицій та заощаджень" з використанням підконтрольних підприємств з ознаками фіктивності перерахували 97,3 млн доларів і 2 млн євро на рахунки підконтрольних нерезидентів Daotron Express LTD (Кіпр), Lightbur Complex LP (Великобританія ), Datacom Marketing inc (Панама), відкриті в Regionala Investiciju Banka (Республіка Латвія). Останню фінустанову, як відомо, контролює акціонер банку "Південний" Юрій Родін, а сама воно регулярно спливає в скандалах, пов'язаних з відмиванням коштів.

Читайте також: НАБУ vs WOG: суд встановив, що олігархи обдурили українців на 100 млн гривень

Цікаво, що в той період, коли, за даними поліцейських, через банк співвласників "WOG" були виведені в офшори 100 млн доларів, почав активно судитися Фонд гарантування вкладів фізосіб, зажадавши від компанії "Західна нафтова група" (West Oil Group) повернути понад 43 млн доларів боргу перед банком "Форум", де раніше була введена тимчасова адміністрація. 

Додамо, що корпорація брала активну участь у виведенні коштів з банку "Надра", який в підсумку збанкротував, як і банк "Форум", з яким "WOG" теж не розрахувалась, маючи борг, що перевищує 1,1 млрд грн.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter