Міністерство торгівлі Сполучених штатів Америки оприлюднило доповідь щодо найбільших піратських онлайн сайтів, які постійно порушують право на інтелектуальну власність та завдають значної шкоди світовій економіці. До списку потрапила і мережа "ВКонтакте".

Читайте також: Цукерберг втратив 3 млрд доларів після заяви про зміни у Facebook

Про це йдеться в повідомленні, котре оприлюднив Торговий представник США Роберт Лайтхайзер.

"У той час , коли соціальні мережі можуть служити добрим цілям, бізнес-модель цього сайту містить незаконне відтворення та розповсюдження музики та іншого контенту, безпосередньо через сайт або через пов'язані з ним додатки", – йдеться в пояснювальній записці відомства.

Окрім "ВКонтакте" до "чорного списку" сайтів, котрі підтримують інтелектуальне піратство потрапили і російські "rutracker", "rapidgator" та "kinogo".

До антирейтингу також потрапив також сайт найбільшого китайського інтернет-магазину "taobao", котрий належить "Alibaba Group".

У доповіді наведені 18 реальних ринків, де реалізовується найбільша кількість підробок. Показово, що до їхнього переліку потрапив історичний Гранд Базар у Стамбулі, туристична пам'ятка столиці Туреччини.

За оцінками американських експертів імпорт підроблених та піратських товарів оцінюється в 1,5 трильйона доларів або 2,5% від загального імпорту.

"Адміністрація Трампа має намір забезпечити відповідальність за порушення прав інтелектуальної власності та активізувати зусилля у боротьбі з підробками та піратством", – підкреслив Роберт Лайтхайзер.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook