Нардеп від Луцька, засновник Фонду "Тільки разом" Ігор Палиця переконаний, що на період надзвичайної ситуації та карантину в державі варто було б закрити храми. На його думку, церковна спільнота мала би наважитися на такий складний і радикальний крок, насамперед в інтересах вірян.

Читайте такожд: У лікарню в Боголюбах поступили перші пацієнти з коронавірусом (фото)

Про це він заявив 16 квітня під час прямого ефіру ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1", пише ІА Волинські Новини.

Ігор Палиця наголосив, що все-таки сподівається на мудрість і відповідальність українців та вірить, що нинішній Великдень вони зустрінуть удома.

"Я дуже хочу, щоб люди зрозуміли, що краще побути кілька днів вдома, ніж потім бути багато часу без сім’ї. Оскільки ця хвороба протікає дуже довго і дуже складно", – зауважив він й додав, що українцям варто робити висновки із гіркого досвіду інших європейських держав.

Читайте також: Нардеп від Луцька звернувся до влади та закликав її діяти

"Владикам треба було піти на більш радикальні кроки, – наголосив він. – Краще запобігти, ніж потім боротись… Церкви на цей період треба було закрити обов’язково".



Разом з тим, Ігор Палиця вважає цілком прийнятним виходом із ситуації служіння онлайн. Тим паче, як свідчать українські реалії, священнослужителі – та категорія громадян, які можуть наражати на небезпеку і себе, і сотні парафіян.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook