Власників мережі "Аптекар" оштрафували на 30 тисяч гривень через те, що у їхніх аптеках виробляли та продавали фейковий препарат проти COVID-19 під назвою "Антикоронавірус".

Читайте також: Польща першою у світі запустила виробництво препарату проти COVID-19: вже готова перша партія

Про появу цього "препарату" у мережі почали говорити ще у березні. У Антимонопольному комітеті України заявили, що одразу взялися за розслідування.

Перевірених та ефективних ліків проти COVID-19 для масового застосування не існує. Усі нові препарати досі проходять дослідження. А ось саморобні таблетки під назвою "Антикоронавірус" існують. Це гомеопатичний лікарський засіб на основі лікарських рослин і настоянок. У ТОВ "Группа "Аптекарь" його продавали за 55 гривень за упаковку.

Читайте також: У МОЗ розповіли подробиці запровадження електронного рецепту

Згідно з опитуванням, яке провели у комітеті, при купівлі препарату з назвою "Антикоронавірус" у 76,8% респондентів виникає враження, що він має профілактичні або лікувальні властивості.

"Звісно, це була свідома омана людей. Звісно, ми ухвалили рішення про покарання компанії. Грошовий штраф – 30 000 гривень. І пляма на репутації", – заявив глава Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook