Поліція затримала автомобіль "Volkswagen Transporter" з п'яним чоловіком за кермом у Ковелі. Водій відмовився проходити тест на вміст алкоголю в оранізмі. Згодом керманич автомобіля визнав свою провину в суді.

Читайте також: Водій, який накинувся на волинського патрульного, є екс-керівником митниці

Виявилось, що чоловік є учасником АТО і водієм машини супроводу громадського формування "Буг" при супроводженні гуманітарних вантажів в зоні проведення антитерористичної операції. За свою діяльність він нагороджений орденами, медалями та нагородним пістолетом, інформує kowel.rayon.

Відзначимо, що керівником формування "Буг" є Олександр Калюжний (Саша Харьковський).

Читайте також: "П'яний" волинський депутат позбавлений водійського посвідчення за відмову від алкотесту

Після інциденту з керуванням у нетверезому стані чоловік офіційно почав працювати у сільськогосподарському ТзОВ імені Лесі Українки (с. Колодяжне). Дане підприємство входить до бізнес-інтересів екс-очільника Ковельської РДА, колишнього депутата Волинської облради від Партії регіонів Івана Смітюха.

Читайте також: Брат нардепа-регіонала Василь Смітюх продовжує корупційні жнива на прокурорській посаді в Києві

Під час судового засідання водій та його захисник заявили прохання передати матеріали справи на розгляд СТзОВ ім. Лесі Українки і надали відповідне клопотання голови зборів товариства. Проте це не пройшло.

Постановою Ковельського міськрайонного суду на водія "Бугу" накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік.

Нагадаємо, що ковельське формування "Буг" і його голова неодноразово потрапляли у скандали. Один з молодиків "Буга" раніше був затриманий на нелегальному видобуванні бурштину. Сам Саша Харьковський у січні 2017 підозрювався у організації грального бізнесу у Ковелі, але був виправданий у суді.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter