Працівники Укртрансбезпеки десятками складають приписи на водіїв, які відмовляються від зважування фур. Цими днями зловили порушника-рекордсмена, якому виписали штраф у понад 9 тисяч євро.

Читайте також: Біля Луцька затримали перевантажені фури без документів

Про це повідомляє Конкурент з посиланням на сюжет на телеканалі "Нова Волинь".

На трасі Маневичі-Луцьк у селі Тростянець працівники Укртрансбезпеки зважують фури, аби перевірити, чи вантажівки не везуть більше 40 тонн, оскільки це псує дорожнє полотно.

Після перевірки документів на вантаж водії заїжджають на ваговий комплекс.

Перед ваговим комплексом вишикувалася черга вантажівок. Зі слів працівників Укртрансбезпеки, це ті водії, які саботують зважування. За повторну відмову від зважування перевізнику виписують штраф за невиконання припису у 680 гривень.

"Якщо люди уникають габаритно-вагового контролю, значить, їм є що приховувати. Коли дорога розрахована під повну масу 40 тонн, а везеться одного тільки вантажу 40 тонн плюс ще тара автомобіля, то можете уявити, що цей автомобіль зробить із дорожнім полотном", – зазначив в.о. обов'язків начальника Укртрансбезпеки Волині В'ячеслав Козлов.

Про те, чому відмовляється зважувати вантажівку, розповів лише один водій – Сергій. З його слів, комплекс встановлений на проїжджій частині під нахилом.

"Хоч у мене немає "перегруза", все одно покаже "перегруз"... Вони порушують правові норми. Гроші, мабуть, заробляти", – зауважив чоловік.

Читайте також: Новий антирекорд в Україні: вантажівка перевозила 202 тонни вантажу

Решта ж водіїв не захотіли коментувати відмову зважувати транспортні засоби.

Як розповів В'ячеслав Козлов, кілька фур стоять на відстої в смт. Колки, очікуючи, коли з'їде вага. Є ще непідтверджена інформація, що частина перевізників поїхали через Журавичі в напрямку Цумані.

"Щодо штрафів, тут не можна назвати якусь сталу величину. Від півтора євро до дуже великих, як було минулого тижня, – це 9 тисяч 300 євро. Це перевозили щебінь. Повна маса автомобіля була більше 61 тонни. В нашій області це було найбільше", – додав він.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter