Власник автомобіля Lamborghini, вилученого на Волинській митниці ДФС, сплатив до бюджету 1,2 мільйона гривень митних платежів.

Читайте також: Україна втрачає близько 5 млрд доларів через корупцію на митниці

Про це повідомляє прес-служба слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області.

Співробітники податкової міліції Волині скерували до суду кримінальне провадження за фактом умисного ухилення від сплати податкових та митних платежів при здійсненні ввезення з Федеративної Республіки Німеччина на митну територію України автомобіля марки “LAMBORGHINI HURACAN COUPE AVIO”, 2017 року виготовлення.

З’ясувалося, що житель Харкова в травні цього року під час здійснення переміщення через митний пункт пропуску “Ягодин” Волинської митниці ДФС, приховав від митного контролю елітний автомобіль, шляхом подання органу доходів і зборів неправдивої інформації щодо відправника товару та відомостей, необхідних для визначення митної вартості товару, ухилився від сплати податкових та митних платежів на загальну суму 1,2 млн гривень.

Читайте також: Контрабандист бурштину очолив Волинську митницю

До притягнення до кримінальної відповідальності чоловік в повному обсязі відшкодував збитки, завдані державі за результатами вчинення кримінального правопорушення.

Кримінальне провадження щодо нього, згідно із частиною 4 статті 212 Кримінального кодексу України, скеровано до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter