Агресивним водієм, який у Ковелі напав і вдарив патрульного по голові – виявився колишній заступник начальника Ягодинської митниці Анатолій Базярук.

Читайте також: Волинський митник поплатився за те, що повідомив про корупційні схеми на українській митниці

Про це пише Район.Ковель.

У 2012 році Анатолій Базярук звільнився за власним бажанням після перевірки на митниці. Тоді на митних постах "Ягодин" та "Устилуг" "позбулися" п`ятнадцяти інспекторів і одного начальника відділу. Шестеро людей звільнили за порушення присяги, решта написали заяви за згодою сторін. Їхні махінації розкрила комісія з Києва, яку поміж собою митники називали "похоронною бригадою".

Про це йдеться на сайті Слово Волині.

Роман Микитюк, який на той час керував Ягодинською митницею, розповідав, що звільнення відбулися за результатами київської перевірки, яка працювала на Волині із 1 червня. Комісія оцінювала, як на Волині впроваджують новий Митний кодекс.

"Насамперед перевіряли роботу "зеленого коридору", яким пропускають тих, хто мандрує лише з особистими речами і не везе нічого, що підлягає оподаткуванню", – повідомив тоді Роман Микитюк.

Читайте також"Бляхомільйонери": схеми і "такса" митникам за ввезення "євроблях" на Україну через волинську митницю

З його слів, митники, які виявилися нечистими на руку, вигадали цілу схему.

"Інспектори, які оформляли авто, вказували у контрольному талоні не ту кількість осіб, яка їхала у машині і зазначена прикордонниками у системах "Гарт" та "Аркан". Це виглядало так: якщо в`їжджала одна людина, то у контрольному талоні виправляли на сім. Тож машиною можна було перевезти усемеро більше товару для власного користування, ніж дозволено за новим Митним кодексом. Норма на одну людину – 50 кілограмів, а у грошах не більше, ніж на 500 євро".

У такий спосіб митники допомагали громадянам ухилятися від сплати податків.

Читайте також: "Не лізь куди не потрібно": контрабандистки викрали прикордонника на Закарпатті

"Порушників вдалося виявити завдяки комп`ютерній системі опрацювання даних. Окрім того, кожен випадок, а це не один і не два, вивчали по відеоматеріалах", – розповідав Микитюк.

Після перевірки написав заяву й Анатолій Базярук, який до призначення Романа Микитюка дев`ять місяців був виконувачем обов`язків начальника Ягодинської митниці.

"Він, очолюючи на "Устилузі" відділ, фактично керував цією схемою. Саме його підлеглі вчинили найбільше порушень. Проте його не звільняли, він на емоціях пішов сам", – інформував тодішній начальник Ягодинської митниці.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter