У патріотично-"порохоботському" середовищі вибухнув черговий скандал. Користувач Фейсбуку Тім Лінукс повідомив, що відомий провладний блогер, волонтер і учасник АТО Олег Болдирєв (псевдонім в Фейсбуці "Мартін Брест") задекларував покупку 102-метрової квартири в Києві за ціною 78 доларів за квадратний метр.

Читайте також: Скандальний регіонал Денис П'ятигорець зустрічався з Порошенком

Про це повідомляє Страна

Видання повідомляє, що зараз в якості місця роботи Олега Болдирєва в його декларації зазначений Департамент патрульної поліції, сектор впровадження систем автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху управління моніторингу та аналітичного забезпечення.

До цього блогер працював на центральній телерадіостудії Міністерства оборони. Він задекларував отримання там зарплати за 2017 рік на суму 10 тисяч.

Ще раніше Олег Болдирєв – "Мартін Брест" був волонтером, служив в АТО, потім був позаштатним консультантом в адміністрації президента.

Претензії до блогеру-поліцейському зводяться до того, що він придбав кілька об'єктів нерухомості за фантастично низькими цінами. Дійсно, він задекларував покупку в кінці 2017 року 102-метрової квартири в Києві всього за 199 тисяч гривень. Це еквівалентно смішною ціною 78 доларів США за один квадратний метр: 

Також у декларації волонтера фігурує 206-метровий будинок в Хотянівці Вишгородського району під Києвом. Будинок був придбаний у 2016 році ще більш фантастичною вартості 1700 гривень: 

Читайте також: Відомий луцький активіст "потролив" скандального запорізького "регіонала"

Трохи менш фантастична ціна земельної ділянки в тій же Хотянівці. За твердженнями блогера-поліцейського, вартість цієї ділянки площею 12,5 сотих – 250 тисяч гривень. Це еквівалентно 9,6 тис. доларів США, або 770 доларів за сотку.

Виявилося, що будинок з ділянкою під Києвом - це подарунок. Про це свідчать дані реєстру нерухомості.

Швидше за все, двохсотметрова "дача" під Києвом була переоформлена з попереднього власника за договором дарування (замість договору купівлі-продажу) з метою уникнути сплати податків. В такому випадку реальна сума угоди вноситься "чорним налом".

Що стосується "супердешевої" стометрової квартири в Києві, то вона була придбана колишнім волонтером вже під час служби в поліції.

Читайте також: "За знеціненням інших осіб ховається власна нікчемність", – психолог про помічника волинського олігарха

Згідно з даними одного з сайтів нерухомості, квартири аналогічної площі в цьому будинку продаються по 1250 - 1300 доларів за метр. Тобто, ринкова ціна квартири може становити 125-130 тисяч доларів США.

Нагадаємо, що покупку даної квартири екс-волонтер-поліцейський задекларував за ціною 199 тисяч гривень. Це менше ринкової ціни приблизно в 15 разів.

Але можливий і ще один варіант. Не виключено, що волонтеру-блогеру було незручно показувати наявність у нього великої суми грошей. Адже перед цим він публічно багато разів просив гроші нібито для потреб добровольців – "атошників", – стверджує видання.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter