Станом на 4 червня 2020 року у регіонах до переходу до чергового етапу послаблення карантинних обмежень не готові вісім областей і місто Київ, передає МОЗ України.

Читайте також: В особи, яка працювала в РДА на Волині, виявили коронавірус − ЗМІ

Так, за даними МОЗ, перейти на наступний етап послаблення обмежень не готові: місто Київ, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Луганська, Львівська, Рівненська та Чернівецька області.

З них: у Києві, Волинській, Житомирській, Львівській, Рівненській та Чернівецькій областях на поточну дату недостатній рівень інцидентності, тобто кількості нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення, що для послаблення карантину має становити менше 12.

У решти областей - недостатній рівень охоплення тестуванням, який в ідеалі має бути не нижче за рівень інцидентності. Тобто, середня кількість тестувань методами полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу протягом останніх 7 днів має становити понад 12 на 100 тис. населення.

Читайте також: У Луцьку зафіксували ще 9 випадків захворювання на COVID-19

Зазначимо, що за останню добу на Волині зареєстровано 25 нових випадків захворювання на COVID-19: м.Ковель – 7, м.Луцьк – 6, Луцький район – 5, Ковельський район – 2, Володимир-Волинський район – 1, Іваничівський район – 1, Ківерцівський район – 1, Любешівський район – 1, Рожищенський район – 1. Одужало 13 осіб, в тому числі 2 дітей та 2 медичних працівники. Два випадки хвороби завершились летально (Володимир-Волинський район та Ківерцівський район). 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook