Жителів Волинської області, упродовж трьох років, хочуть навчити детальному сортуванню сміття та створити при цьому п'ять центрів для переробки відходів.

Читайте також: У Луцьку мешканці новобудови скаржаться на забудовника, який 2 роки не виконує зобов'язань

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, передає Інформаційне агенство "Волинські новини".

Від так, керівник департаменту ЖКГ облдержадміністрації Андрій Пиріг пропонує депутатам облради підтримати програму поводження з твердими побутовими відходами на 2018-2021 роки.

"На Волині є понад 500 стихійних сміттєзвалищ, є і 200 з документацію, десь 10-12% нашої території заповнено відходами. Вирішення питання є два: будувати високотехнологічні сміттєзвалища. Але тут важко залучити інвестора оскільки їм не підходять наші умови. І друге – виконати заходи в рамках нашої програми. Зауважу, що така програма пропонується вперше. Ми хочемо йти шляхом Польщі та Литви. Суть така, щоб детально сортувати сміття та створити у п'яти логістичних центрах сортувальні станції із можливості переробляти на електричну чи теплову енергію. Центри мають бути на базі вже існуючих сміттєзвалищ в Луцьку, Ковелі, Нововолинську, Камені-Каширському та Шацьку", – доповів Андрій Пиріг.

Читайте також: З 1 червня у Брищі прийматимуть тільки відсортоване сміття

Фінансування на програму пропонують виділяти з обласного, місцевих бюджетів та за рахунок грантових й інвестиційних коштів.

Члени засідання підтримали ініціативу й рекомендують її ухвалити під час чергового засідання.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter