Волинська область потрапила до топ-5 найбільш сприятливих для бізнесу регіонів України на 2019 рік за прогнозами фахівців.

Нацбанк провів опитування серед керівників 675 підприємств. Вони назвали Тернопільську та Львівську області найбільш "діловими" регіонами в 2019 році. Також до списку увійшли Волинська, Київська, Житомирська та Івано-Франківська області, інформує Корреспондент.

Читайте також: Від 50 тисяч гривень: кому в Україні платять найбільше

Українські бізнесмени очікують пожвавлення ділової активності протягом 2019 року. Найвище зростання бізнесу передбачають у Тернопільській та Львівській областях. Відповідне опитування провів Нацбанк серед голів підприємств і опублікував у статті Ділові очікування підприємств України.

Як повідомляється, зростання фінансової активності очікують респонденти всіх опитаних регіонів України, крім Кіровоградської області (ІДО – 98,6%). Але найбільше в Тернопільській (ІДО – 145,4%) і Львівській (131,0%) областях.

Пожвавлення ділової активності очікують респонденти всіх видів економічної діяльності. Найоптимістичніші прогнози, які у двох попередніх опитуваннях, у підприємств переробної промисловості (ІДО – 129,3%).

Читайте також: Верховна Рада продовжила мораторій на землю

Чергове опитування НБУ було проведено 5 листопада – 4 грудня 2018 року серед керівників 675 підприємств. Опитування репрезентативне за основними видами і напрямками діяльності, розмірами підприємств за кількістю працівників.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter