Комунальне підприємство "Волиньприродресурс" починає роботи з георозвідки запасів бурштину.

Читайте також: На Волині виявили приховане обладнання для видобутку бурштину

Про це повідомляє прес-служба Волинської обласної ради, посилаючись на відкритий лист заступника директора "Волиньприродресурсу".

Зокрема, розвідувальні роботи починаються на ділянці площею 8,15 гектарів на території села Галузія Волинської області.

"Розвідувальні роботи проводяться для визначення промислового значення ділянок надр, з метою підготовки родовищ корисних копалин до промислового освоєння", – йдеться у повідомленні.

Також у листі зазначають, що комунальне підприємство зобов'язане проводити випереджувальне геологічне вивчення, детальну геолого-економічну оцінку запасів та ресурсів бурштину в межах спецдозволів на користування надрами.

Волинська облрада також інформує, що будь-які дії державних органів чи їхніх посадових осіб, направлені на зрив розвідувальних робіт, будуть містити ознаки кримінального правопорушення.

Читайте також: Прокурор Волині вважає, що виділення кримінальному авторитету земель на Маневиччині законне

"Будь-які дії державних органів, їх посадових осіб, направлені на зрив чи зупинку виконання програми робіт, будуть містити в собі ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 365 КК України: "перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам, інтересам юридичних осіб", – зазначається в повідомленні.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter