8 травня, коли вся держава відзначала День пам’яті та примирення, колегія суддів Касаційного господарського суду Верховного Суду України у складі – головуюча Г. О. Вронська, судді О. М. Баранець, В. І. Студинець – залишили без змін рішення Господарського суду міста Києва від 6 листопада 2017 р. і постанову Київського апеляційного суду від 14 грудня 2017 р. за позовом ТзОВ "Волинська газета" до Волинської обласної державної адміністрації про спонукання укладення договору щодо виходу зі складу газети.

Читайте також: На Волині губернатор два роки заважає роздержавленню ЗМІ

Це рішення вступило в законну силу, і 20 березня 2018 р., ще коли лютий недруг "Волинської газети" з титулом "Ворог реформування" Володимир Гунчик перебував на посаді голови облдержадміністрації, видання отримало нове реєстраційне свідоцтво реформованого ЗМІ. Але вже екс-губернатор у січні ще встиг скерувати в Верховний Суд України касаційну скаргу, тож розгляд справи було призначено на 8 травня цього року, передає Волинська газета.

Новий губернатор області – Олександр Савченко – за чинним законодавством міг зупинити ганебну для окремих і тимчасових носіїв влади судову тяганину з журналістами свободолюбивого видання, де облдержадміністрація від 1995 р. була співзасновником. Відкликати касаційну скаргу Олександра Савченка закликали і голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, і облорганізація НСЖУ на чолі з Михайлом Савчаком  і навіть голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар. Але Олександр Савченко продовжив затіяну Володимиром Гунчиком судову тяжбу. І – також програв.

Читайте також: На Волині одну з шахт приватизують до кінця року

Колегія суддів Касаційного господарського суду Верховного Суду України 8 травня ц. р. залишила рішення та постанову судів попередній інстанцій без змін. Більше в Україні вже немає судів, куди б могли б жалітися вороги роздержавлення… Ну, а цей досвід – іншим редакціям чудова практика, а любителям гонінь на журналістів – суворий урок.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter