Депутати Волинської обласної ради звернулася до місцевих рад області з проханням виділити кошти на боротьбу з коронавірусом. Про це йшлося під час позачергового сесійного засідання облради 20 березня.

Читайте також: Фонд "Тільки разом" виділив 20 мільйонів для боротьби з коронавірусом на Волині

Голова обласної ради Ірина Вахович зазначила, що на спільній нараді медиків та влади було прийнято рішення підготувати до карантину Волинську обласну клінічну лікарню, яка має найкраще обладнання. А саме, мова йде про кисневу станцію та апарати штучної вентиляції легень. Саме тому усі кошти будуть акумулюватися в обласну лікарню.

"Звертаюся до голів районних рад, сільрад, міськрад, ОТГ, аби не допустити поширення хвороби в області, аби вони акумулювали кошти на спільну боротьбу із загрозою".

Голова облради нагадала, що саме Волинська обласна клінічна лікарня прийматиме хворих на коронавірус з усієї області, адже саме цей заклад має необхідне обладнання, в тому числі апарати штучної вентиляції легенів, для пацієнтів із серйозними випадками.

Читайте також: Головний медик Волині повідомив про готовність області до епідемії коронавірусу

Крім того Ірина Вахович подякувала усім небайдужим волинянам, які стали на боротьбу з коронавірусом, медикам, прикордонникам та підприємцям, які вносять кошти у відповідні благодійні фонди.

Подаємо повний текст звернення:

"Звернення до голів районних рад, міських, селищних, сільських голів та голів об’єднаних територіальних громад Волинської області.

У зв’язку з надзвичайною ситуацією, що складається навколо загрози поширення коронавірусної інфекції COVID-19, усі можливі кошти обласного бюджету (в т.ч. раніше передбачені на капітальні видатки) спрямовуються на превентивні заходи та боротьбу з небезпечною інфекцією.

Загроза швидкого та легкого поширення інфекції вимагає від усіх гілок влади здійснювати карантинні та інші обмежувальні заходи, а від громадян - проявляти свою громадську свідомість і не допустити поширення вірусу.
Закликаємо Вас для забезпечення найважливіших заходів з попередження та лікування хворих на території області якнайшвидше переглянути затверджені видатки місцевих бюджетів і ваших територій, в т.ч. капітальні видатки.

Читайте також: Луцька міськрада виділила 60 мільйонів на заходи з боротьби з коронавірусом

Для забезпечення потреб обласних закладів охорони здоров’я, на які буде покладено основні функції з лікування інфікованих хворих, закликаємо передбачити передачу міжбюджетних трансфертів з місцевих бюджетів обласному бюджету.

Тільки разом, спільними зусиллями усіх гілок влади та громадськості можна подолати небезпечні виклики для волинян".

Нагадаємо, 18 березня, під час наради щодо боротьби з коронавірусом, народний депутат від Луцька Ігор Палиця закликав Луцьку міську та Волинську обласну влади зупинити поточні видатки з бюджетів. Нардеп зазначив, що 20 мільйонів буде виділено з Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом".

Крім того, Луцька міська рада на позачерговій сесії 19 березня, вирішила збільшити видатки департаменту фінансів та бюджету на надання субвенції обласному бюджету для обласної клінічної лікарні на заходи з боротьби з коронавірусом у сумі 60  мільйонів гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook