Ще 3 січня голова Волинської ОДА Олександр Савченко одноосібно заблокував бюджет області. Внаслідок цього не виконуються програми, а від їхнього фінансування залежить добробут волинян. Окрім цього Волинська обласна державна адміністрація подала позов до суду про скасування рішення Волинської обласної ради про обласний бюджет на 2019 рік. Чергове судове засідання по цій справі відбулося напередодні. 

Читайте також: Голова Волинської ОДА Савченко може втратити посаду найближчим часом

У Волинському окружному адміністративному суді відбулося попереднє судове засідання за адміністративним позовом Волинської обласної державної адміністрації до Волиньради щодо скасування рішення облради про обласний бюджет на 2019 рік. На початку засідання представники ОДА попросили долучити до справи документи, які стосуються програм, що фінансуються з обласного бюджету.

"Ваша честь просимо їх долучити, так як у цій програмі передбачено певні заходи на реалізацію цієї програми, потім були подані запити головним розпорядником бюджетних коштів. Згідно цієї програми, що вони просили, яке фінансування. Однак у рішенні оприлюдненому обласною радою міститься інформація, де не враховано що просив головний розпорядник коштів", – зазначив представник Волинської ОДА.

Читайте також: Рік Савченка на посаді голови Волинської ОДА: як оцінюють роботу губернатора депутати облради

Під час засідання сторони обговорили усі спірні моменти щодо низки соціальних програм та в чому розбіжності з рішенням про обласний бюджет стосовно них. Під час суду представники Волинської ОДА заявили клопотання про залучення до справи Департаменту фінансів облдержадміністрації, як третьої особи зі сторони позивача. Проте представник Волиньради виступила проти цього.

"З обгрунтуваннням чому вважаємо про недоцільність залучення Департаменту фінансів зі сторони позивача без самостійних вимог", – зауважила представник Волиньради.

Не зважаючи на заперечення, ухвалою Волинського окружного адміністративного суду до участі у справі третьою стороною залучено Департамент фінансів Волинської обласної державної адміністрації: "Суд ухвалив заяву Волинської обласної державної адміністрації про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача задовольнити. Залучити до участі у справі… Департамент фінансів Волинської обласної державної адміністрації".

Поки у судовому засіданні з'ясовують всі обставини, що стосуються головного фінансового документу області, в цей час соціально незахищені верстви населення не отримують допомогу, не надходять кошти на ремонти шкіл, амбулаторій, доріг.

Нагадаємо, 20 грудня 2018 року на пленарному засіданні Волинської обласної ради прийняте рішення "Про обласний бюджет на 2019 рік", а 3 січня 2019 року голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко оскаржив цей документ у Волинському окружному адміністративному суді. Ймовірно, таким чином Савченко намагається відтягнути процес прийняття та затвердження бюджету задля досягнення цілей передвиборчої кампанії. Своїм рішенням Савченко поставив під удар медичні заклади та простих волинян, які потребують допомоги.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook