Міста-партнери Володимир-Волинський та Цвікау виграли два важливі проєкти загальною вартістю 153 577 євро. Зокрема, одним з успішних став проєкт "Боротьба з пандемією COVID-19" у межах конкурсу "Пакет Солідарності 2020 для подолання пандемії коронавірусу", яким передбачено придбання та встановлення 120 рекуператорів для п’яти шкіл Володимира-Волинського. Вартість проєкту 49 937 євро, – повідомили в пресслужбі міської ради.

Читайте також: Стало відомо, чи тестуватимуть волинян під час свят

Ці кошти – це стовідсоткова безповоротна грантова допомога від програми. Також у 2021 році буде реалізований проєкт "Разом заради здоров’я та благополуччя жителів Володимира-Волинського та Цвікау", що підтриманий програмою сталого муніципального розвитку NAKOPA.

Ним передбачено:

покращення матеріально-технічної бази КП "Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання" шляхом придбання УЗД апарату з еластографією PhilipsEPIQ 7 (вартістю 71 500, 00 євро), який дозволяє діагностувати онкологічні захворювання на ранніх стадіях, а також захворювання плоду на ранніх термінах вагітності. Цей апарат є незамінним при діагностиці в галузі кардіології, акушерстві, гінекології та урології, обстеженнях малих органів і судин, травматології, ортопедії;

Читайте також: На Волині понад 400 нових хворих на коронавірус: де виявили найбільше інфікованих

підвищення рівня знань лікарів КП "Володимир-Волинське ТМО" через онлайн-обміни з лікарями міста Цвікау, проведення трьохденного навчання по ранній діагностиці захворювань та тижневого стажування і спеціалізації по роботі на новому обладнанні, організація та участь у підсумковій медичній конференції.
Підвищення рівня свідомості жителів обох міст про важливість проходження профілактичних оглядів через промоційну кампанію.

Загальна вартість цього проєкту становить 103 640 євро, 90 % з яких грантові, а 10 % – міського бюджету.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook