Збірна працівників ЗМІ Волині на чолі з головою правління "Форуму українських журналістів", заступником голови облорганізації Національної спілки журналістів України Володимиром Данилюком 15 вересня взяла участь у XIV Міжнародному турнірі журналістів із футболу, присвяченому 100-річчю Незалежності Литовської Республіки.

Читайте також: На святкування Дня Кварталу у Луцьку долучилось майже півтори тисячі мешканців (фото)

Про це повідомляє Волинська газета.

Представницькі змагання за участі 10 команд із різних куточків планети провів  під егідою Спілки журналістів Литви (голова – Дайнюс Радзевічюс) Спортивний клуб СЖД на чолі з Таутвідасом Венцявічюсом. Формат спортивних баталій був насиченим: кожна збірна – Литва (Вільнюс), Литва (Каунас), Латвія, Німеччина, Білорусь, Росія, Польща, Україна, Вірменія та Єгипет) – проводила 9 матчів тривалість 15 хв. кожен.

Відтак, на перший план виходили такі фактори як фізична витривалість, зіграність та воля до перемоги. На старті, на жаль, українці за рівного протистояння мінімально поступилися Литві (Вільнюс) – 0:1. У наступному протистоянні з Латвією виграли 2:0, а також подолали німців – 3:1. Принципова гра з вірменами завершилася з рахунком 1:0 на користь майбутнього бронзового призера. З результатом 2:0 волинських працівників ЗМІ переграли чемпіони – збірна Білорусі з Мінська. Матч із ще однією командою господарів – Литва (Каунас) – завершився нульовою нічиєю. Протистояння з сусідами-поляками зафіксувало рахунок 3:1 на користь наших співвітчизників. 

 

Читайте також: ФК "Волинь" розгромила "Балкани" з рахунком 4:2

На жаль, російські журналісти, забивши в дебюті матчу гол у ворота українців, більшу частину ігрового часу симулювали травми, неохоче вводили м’яч у гру, тож гра за масованих атак сильно-жовтих тривала фактично не 15 хв., а набагато менше. Коли литовський суддя дав свисток про закінчення матчу, українці звернули його увагу на цю суттєву обставину, то він, отримавши згоду від росіян, погодився додати ще 2 хв. ігрового часу. Але натомість суперник  уникнув подальшої боротьби та демонстративно втік із поля.Тому – прикрий рахунок 0:1 так і не змінився.

Натомість у завершальному матчі з єгиптянами волиняни переважали за всіма компонентами та переконливо виграли з результатом 3:1. У підсумку – 4 поразки, 1 нічия, 4 перемоги, 13 очок, але лише 6 місце. Одна з причин такого результату – травми кількох провідних гравців нашої команди, які не дозволили їм підсилити колектив.

Читайте також: Волинські легкоатлети здобули першість на чемпіонаті України

Завершився турнір традиційним інтеркультурним вечором. Виступаючи перед присутніми, Володимир Данилюк висловив переконання, що досвід 100-річчя Незалежності Литви свідчить: рано чи пізно війни в Європі закінчуються, і наступає мир на користь країн і народів, які йдуть по демократичному шляху розвитку. 

 

Оскільки змагання відбувалися саме 15 вересня, у 18-ті роковини вбивства українського журналіста Ґеорґія Ґонґадзе, то, вшановуючи пам’ять колеги, Володимир Данилюк висловив упевненість, що робота журналістів в Європі стане безпечнішою, а зовнішня і внутрішня ситуація в країнах дасть ґрунт лише для позитивних новин та змін на краще.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter