Завдяки Голові Німецького фонду “Чорнобильська допомога” Ріті Лімрот троє фахівців ВОДТМО отримали можливість навчатись у німецьких колег. Про це йдеться на сторінці Волинського обласного дитячого територіального медичного б’єднання у Facebоok.

Протягом 4-15 грудня 2017 року лікарі спеціалісти дитячі Сльозко О.М., Радчук Ю.О. та Набухотний В.П. пройшли курси удосконалення на базі клініки “Helios Clinics” в місті Hildescheim, Diekholzen (Німеччина).

Вони ознайомились з роботою структурних підрозділів – Lungenclinic (пульмонологічний центр), Shlaphlabor (лабораторія сну), Intensivstacion (реанімаційне відділення), Lungenstacion (пульмонологічне відділення), відділенням бронхо- та ендоскопії, протитуберкульозним відділенням.

Також вони приймали участь в підготовці пацієнтів до наркозу, бронхоскопії та веденні пацієнтів після оперативних втручань; проводили бронхоскопічні обстеження, трансбронхіальні діагностичні пункції лімфатичних вузлів під контролем УЗД, взяття біопсії та видалення утворів трахеобронхіального дерева; проводили постановки дренажа при плевральній пункції.

Лікарі ознайомились з роботою операційних, приймали участь в щоденних обходах, оперативному та консервативному лікуванні пацієнтів, щовівторка брали участь в регіональних online tumor конференціях. Набутий досвід буде використаний на практиці.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook